Hoopers

Hoopers is een vrij nieuwe hondensport in Nederland. Het komt oorspronkelijk uit Amerika en is daar ontwikkeld voor honden die (nog) niet aan Behendigheid/Agility kunnen deelnemen. Dit kan zijn omdat ze nog te jong zijn, of te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen.

Bij Hoopers is het de bedoeling dat de hond op aanwijzing van zijn handler een parcours zelfstandig loopt. De handler staat (bijna) stil ten midden het parcours en de hond loopt het parcours door stem- en lichaamsaanwijzingen van zijn handler. Het parcours bestaat uit Hoops, tunnels en tonnen.

Doordat de obstakels alleen op de grond staan, er geen hoogte verschillen zijn, is Hoopers ook geschikt voor pups en senior honden. Maar ook baasjes met een lichamelijke beperking kunnen deze sport prima uitvoeren door het minimale fysieke aspect.

Kortom een leuke sport om lekker samen bezig te zijn!

Uiteraard zijn u en uw hond welkom om een proefles mee te doen. Mocht u besluiten na deze proefles niet door te gaan, dan is deze les kosteloos. Zijn jullie enthousiast dan volgen aansluitend de 4 andere lessen van de cursus.

De Hooperlessen worden gegeven door trainster Diede Lansink.
Zij is net als Ramona officieel gecertificeerd instructrice Nadac Hoopers Nederland;
www.nadac-hoopers-nederland.nl/gecertificeerde-instructeurs/overijssel/