Over Ramona

‘Opgegroeid in een huis vol dieren, dat kon niet anders dan dat zij daar haar werk van zou gaan maken’.

En dat gebeurde! Al geruim 9 jaar ben ik werkzaam als Paraveterinair (dierenartsassistente) en doe dit werk met erg veel plezier. Honden spelen sinds kleins af aan al een grote rol in mijn leven.

Toen ik eenmaal ging samenwonen was het thuis toch te stil, er moest snel weer een hond komen. Dit werd onze Chodsky Pes Floyd! Een heerlijke pup die naar verloop van tijd toch wat gedragsproblemen kreeg. Dit was het moment waar het honden trainen zijn vorm begon te krijgen en mijn interesse hiervoor begon te groeien. Allerlei gedragscursussen, gedragstherapeuten en therapie√ęn hebben we geprobeerd, maar we kwamen niet tot het punt waar we graag wilden komen. Tot we over Anniek Winters hoorden, zij kon ons letterlijk binnen 5 minuten van ons probleem afhelpen en liet ons inzien dat er met onze hond niets mis was, maar met ons!

Deze eye opener heeft ervoor gezorgd dat ik hier verder mee wilde, zodat ik ook andere mensen kon gaan helpen! Tevens kom ik op de dierenartspraktijk regelmatig mensen tegen die problemen ervaren met hun hond en soms zelfs zo heftig dat het inslapen van de hond de enige optie nog zou zijn. Dat moest anders kunnen! Na het consult heb ik meerdere workshops en opleidingen gevolgd en inmiddels menigeen kunnen helpen met zijn/haar hond, zo’n heerlijk gevoel!

Al ruim 2,5 jaar geef ik les in behendigheid, eerst op een andere hondenschool, nu op mijn eigen K9 Academy. Dit tezamen motiveerde mij om mijn eigen ‘hondenschool’ te gaan starten. Waarom geen hondenschool maar een Academy? De K9 Academy is een mooie verzamelnaam om alles te doen samen komen; Training, sport, coaching en ook een stukje van mijn medische kant. Kortom een ideale plek waar je van alles over en met je hond kan leren!

Daarnaast heb ik ook mijn de Hooper-instructeurscursus afgerond en ga ik hopelijk veel baasjes enthousiast maken voor deze sport! Daarnaast blijf ik uiteraard mijn kennis vergroten middels allerlei opleidingen en cursussen om u en uw hond nog beter van dienst te kunnen zijn!